Με καλύτερες προοπτικές για τους αμπελώνες όλης της χώρας, αναμένεται ο φετινός τρύγος 2015.
Προσοχή, αν έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα δεν χρειάζεται να επέμβουμε "βιαστικά" και
" ασυλλόγιστα " με κάθε λογής σκεύασμα στο αμπέλι μας.
Ας έχουμε στο μυαλό μας ότι η φύση μας επιστρέφει ότι εμείς εφαρμόζουμε.
Κοντεύει η ημερομηνία τρύγου, δεν έχουμε παρά να περιμένουμε τη συγκομιδή.
Καλό είναι αν έχετε σημάδια κάποιων προβλημάτων στα σταφύλια να απευθυνθείτε άμεσα στον οινολόγο σας ώστε να προγραμματίσετε εγκαίρως τον τρύγο.
Είναι προτιμότερο ένα υγιές σταφύλι πιο πρώϊμο ίσως και λίγο χαμηλόβαθμο, παρά να σαπίσει περιμένοντας να ανέβει ο βαθμός.
Είναι λάθος να προγραμματίζουμε τον τρύγο μόνο με το βαθμό των σακχάρων.
Υπάρχουν τεχνικές οινοποίησης και για τους ιδιώτες που προστατεύουν το τελικό προϊόν, τον οίνο, χωρίς να χρειάζεται υπερβολή στον αλκοολικό βαθμό.
Ένα μικρό δείγμα σταφυλιών από το αμπέλι είναι ικανό για να σας βοηθήσουμε.
Επισκεφτείτε μας, η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων, ακόμη και στο κρασί !
Προσοχή, αν έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα δεν χρειάζεται να επέμβουμε "βιαστικά" και
" ασυλλόγιστα " με κάθε λογής σκεύασμα στο αμπέλι μας.
Ας έχουμε στο μυαλό μας ότι η φύση μας επιστρέφει ότι εμείς εφαρμόζουμε.
Κοντεύει η ημερομηνία τρύγου, δεν έχουμε παρά να περιμένουμε τη συγκομιδή.
Καλό είναι αν έχετε σημάδια κάποιων προβλημάτων στα σταφύλια να απευθυνθείτε άμεσα στον οινολόγο σας ώστε να προγραμματίσετε εγκαίρως τον τρύγο.
Είναι προτιμότερο ένα υγιές σταφύλι πιο πρώϊμο ίσως και λίγο χαμηλόβαθμο, παρά να σαπίσει περιμένοντας να ανέβει ο βαθμός.
Είναι λάθος να προγραμματίζουμε τον τρύγο μόνο με το βαθμό των σακχάρων.
Υπάρχουν τεχνικές οινοποίησης και για τους ιδιώτες που προστατεύουν το τελικό προϊόν, τον οίνο, χωρίς να χρειάζεται υπερβολή στον αλκοολικό βαθμό.
Ένα μικρό δείγμα σταφυλιών από το αμπέλι είναι ικανό για να σας βοηθήσουμε.
Επισκεφτείτε μας, η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων, ακόμη και στο κρασί !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου