Δειλά δειλά εδώ και 1 εβδομάδα, ξεκίνησε ο τρύγος των πρώιμων οινοποιήσιμων σταφυλιών και στην περιοχή της Αχαϊας
Τα σταφύλια έρχονται στο χώρο επεξεργασίας μαζί με όμορφα συναισθήματα, γεμάτα ιδρώτα και κόπο όμως των αγροτών.
Σε αρκετές περιπτώσεις έχουμε προβλήματα από ασθένειες ή προβλήματα από την κακοκαιρία.
Δυστυχώς για τον κόπο των αγροτών αυτά δεν είναι καλά σημάδια, αλλά δυστυχώς φέτος έχουν να αντιμετωπίσουν και το πρόβλημα της τιμής του σταφυλιού.
Ακούγεται ότι θα έχουμε περισσότερη παραγωγή σε σταφύλι από την περσινή χρονιά, ενώ τα οινοποιεία έχουν απόθεμα περσινού κρασιού.
Θα πρότεινα να βρεθεί μία μέση λύση από τους παραγωγούς και τους εμπόρους ώστε να υπάρχει όφελος και στους δύο. Μην ξεχνάμε ότι κανείς δεν μπορεί μόνος του.
Έχουμε ανάγκη τον αμπελουργό και εκείνος έχει ανάγκη τον οινοποιό.
Ελπίζοντας, λοιπόν στην καλή συνεργασία και την καλή πρώτη ύλη εύχομαι να πλημμυρίσουν οι χώροι ζύμωσης με ευχάριστα αρώματα, προτρέπω, δε να επισκεφτείτε ένα μικρό οινοποιείο κατά την περίοδο του τρύγου ώστε να γεμίσετε από "αναμνήσεις όσφρησης", ώστε να γνωρίζετε τι αρώματα θα αναζητάτε και στο κρασί που καταναλώνετε !
Τα σταφύλια έρχονται στο χώρο επεξεργασίας μαζί με όμορφα συναισθήματα, γεμάτα ιδρώτα και κόπο όμως των αγροτών.
Σε αρκετές περιπτώσεις έχουμε προβλήματα από ασθένειες ή προβλήματα από την κακοκαιρία.
Δυστυχώς για τον κόπο των αγροτών αυτά δεν είναι καλά σημάδια, αλλά δυστυχώς φέτος έχουν να αντιμετωπίσουν και το πρόβλημα της τιμής του σταφυλιού.
Ακούγεται ότι θα έχουμε περισσότερη παραγωγή σε σταφύλι από την περσινή χρονιά, ενώ τα οινοποιεία έχουν απόθεμα περσινού κρασιού.
Θα πρότεινα να βρεθεί μία μέση λύση από τους παραγωγούς και τους εμπόρους ώστε να υπάρχει όφελος και στους δύο. Μην ξεχνάμε ότι κανείς δεν μπορεί μόνος του.
Έχουμε ανάγκη τον αμπελουργό και εκείνος έχει ανάγκη τον οινοποιό.
Ελπίζοντας, λοιπόν στην καλή συνεργασία και την καλή πρώτη ύλη εύχομαι να πλημμυρίσουν οι χώροι ζύμωσης με ευχάριστα αρώματα, προτρέπω, δε να επισκεφτείτε ένα μικρό οινοποιείο κατά την περίοδο του τρύγου ώστε να γεμίσετε από "αναμνήσεις όσφρησης", ώστε να γνωρίζετε τι αρώματα θα αναζητάτε και στο κρασί που καταναλώνετε !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου