Η αποστείρωση που χρησιμοποιούμε για μούστο και κρασί λέγεται μεταμπισουλφίτ και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στη χρήση της.
Χρησιμοποιείται ανάλογα τον τρόπο οινοποίησης κατά ποσοστό σε σταφύλι ή μούστο πριν την έναρξη της αλκοολικής ζύμωσης.
Απαγορεύεται η χρήση κατά τη διάρκεια της ζύμωσης.
Η αποστείρωση διαλύεται πάντα σε νερό και όχι σε μούστο ή απευθείας σκόνη στα σταφύλια.
Μετράμε 2 μορφές στο χημείο. Η ελεύθερη πρέπει να έχει όρια μεταξύ 20-30 και η ολική να μην ξεπερνάει σε τελικό προϊόν το 200 για λευκά και ροζέ και το 150 σε ερυθρό.
Αυτό σημαίνει ότι μόνο οινολόγος μπορεί να σας δώσει σωστά την αποστείρωση, γιατί είναι χημικής προέλευσης.
Προσοχή, αν δεν προσθέσουμε στην αρχή , θα έχουμε οξειδώσεις που θα ακολουθούν σε όλη την πορεία το κρασί μας, ενώ αν προσθέσουμε υπερβολική θα μας ακολουθεί η αποστείρωση στο κρασί πράγμα επικίνδυνο για την υγεία μας.
Χρησιμοποιείται ανάλογα τον τρόπο οινοποίησης κατά ποσοστό σε σταφύλι ή μούστο πριν την έναρξη της αλκοολικής ζύμωσης.
Απαγορεύεται η χρήση κατά τη διάρκεια της ζύμωσης.
Η αποστείρωση διαλύεται πάντα σε νερό και όχι σε μούστο ή απευθείας σκόνη στα σταφύλια.
Μετράμε 2 μορφές στο χημείο. Η ελεύθερη πρέπει να έχει όρια μεταξύ 20-30 και η ολική να μην ξεπερνάει σε τελικό προϊόν το 200 για λευκά και ροζέ και το 150 σε ερυθρό.
Αυτό σημαίνει ότι μόνο οινολόγος μπορεί να σας δώσει σωστά την αποστείρωση, γιατί είναι χημικής προέλευσης.
Προσοχή, αν δεν προσθέσουμε στην αρχή , θα έχουμε οξειδώσεις που θα ακολουθούν σε όλη την πορεία το κρασί μας, ενώ αν προσθέσουμε υπερβολική θα μας ακολουθεί η αποστείρωση στο κρασί πράγμα επικίνδυνο για την υγεία μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου