αγαπητοί φίλοι,
η ερυθρή οινοποίηση σημαίνει εκχύλιση συστατικών από το σταφύλι στον μούστο.
Επομένως χρειάζεται παραμονή με τα στέμφυλα για να πάρουμε τις απαραίτητες ουσίες που θα δώσουν χρώμα και σώμα στο κρασί μας.
Ο χρόνος διαχωρισμού από τα στέμφυλα έχει ιδιαίτερη σημασία. Εξαρτάται από διάφορους παράγοντες ο κυριότερος είναι να ξέρουμε τι κρασί θέλουμε να φτιάξουμε..
Δηλαδή, άλλος χρόνος παραμονής είναι για φρέσκα ερυθρά κρασιά και άλλος αν θέλουμε εκχύλιση για παλαίωση των οίνων.
Και πάντα φροντίζουμε να μην οξειδωθεί ο σταφυλοπολτός κατά τη διάρκεια παραμονής, αλλά και να μπορέσει να αποζυμώσει πλήρως μετά τον διαχωρισμό.
Για τους παραπάνω λόγους προτείνω να συμβουλευτείτε τον οινολόγο σας ώστε να πάρετε όσα συστατικά χρειάζεστε χωρίς να "κουράσετε" το κρασί.
Στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία.
Οινολόγος Σιαμπάνη Μαρία
η ερυθρή οινοποίηση σημαίνει εκχύλιση συστατικών από το σταφύλι στον μούστο.
Επομένως χρειάζεται παραμονή με τα στέμφυλα για να πάρουμε τις απαραίτητες ουσίες που θα δώσουν χρώμα και σώμα στο κρασί μας.
Ο χρόνος διαχωρισμού από τα στέμφυλα έχει ιδιαίτερη σημασία. Εξαρτάται από διάφορους παράγοντες ο κυριότερος είναι να ξέρουμε τι κρασί θέλουμε να φτιάξουμε..
Δηλαδή, άλλος χρόνος παραμονής είναι για φρέσκα ερυθρά κρασιά και άλλος αν θέλουμε εκχύλιση για παλαίωση των οίνων.
Και πάντα φροντίζουμε να μην οξειδωθεί ο σταφυλοπολτός κατά τη διάρκεια παραμονής, αλλά και να μπορέσει να αποζυμώσει πλήρως μετά τον διαχωρισμό.
Για τους παραπάνω λόγους προτείνω να συμβουλευτείτε τον οινολόγο σας ώστε να πάρετε όσα συστατικά χρειάζεστε χωρίς να "κουράσετε" το κρασί.
Στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία.
Οινολόγος Σιαμπάνη Μαρία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου