και ναι !!!! ξεκινάμε!!!!
τρύγος 2016
άρχισε πρώϊμη συγκομιδή σταφίδας στην ευρύτερη περιοχή της Αχαϊας, αλλά σε λίγο αρχίζει και για μοσχούδια, sauvignon blanc, μαλαγουζιά και συνεχίζουμε...
Προετοιμαζόμαστε, λοιπόν, σωστά, ελέγχουμε το σταφύλι για το βαθμό και την οξύτητά του με δείγμα από το αμπέλι μας. Πρέπει να προσδιορίσουμε σωστά τον τρύγο, ώστε ανάλογα την ποικιλία να πάρουμε τον επιθυμητό βαθμό (σάκχαρα) σε σχέση με την οξύτητα και το pH.
Αυτά τα δύο στοιχεία μας δίνουν τον δείκτη ωρίμανσης.
Αυτός ο δείκτης διαφέρει ανάλογα την ποικιλία του σταφυλιού , αλλά και από το κρασί που θέλουμε να φτιάξουμε.
Στο χημείο μας μπορείτε να έχετε τα στοιχεία αυτά για 1 έως και 3 δείγματα από τον ίδιο αμπελώνα, ώστε να αποφασίσετε πότε θα τρυγήσετε. Οι αναλύσεις αυτές περιλαμβάνονται στο κόστος της ολικής ανάλυσης του μούστου.
Το επόμενο που πρέπει να προσέξετε είναι ο κατάλληλος καθαρισμός των δοχείων και των εξαρτημάτων που θα χρησιμοποιηθούν.
Με αυτούς τους 2 παράγοντες έχουμε τα πρώτα βασικά στάδια για ένα καλό κρασί.
Προσοχή, όχι σάπια σταφύλια ! Προσοχή αν έχουν ραντίσει με εντομοκτόνα θα πρέπει να περάσει το ασφαλές διάστημα που δίνει η κάθε εταιρία και μετά να τρυγηθεί το σταφύλι, αλλιώς κινδυνεύουμε και από διακοπή ζύμωσης !
τρύγος 2016
άρχισε πρώϊμη συγκομιδή σταφίδας στην ευρύτερη περιοχή της Αχαϊας, αλλά σε λίγο αρχίζει και για μοσχούδια, sauvignon blanc, μαλαγουζιά και συνεχίζουμε...
Προετοιμαζόμαστε, λοιπόν, σωστά, ελέγχουμε το σταφύλι για το βαθμό και την οξύτητά του με δείγμα από το αμπέλι μας. Πρέπει να προσδιορίσουμε σωστά τον τρύγο, ώστε ανάλογα την ποικιλία να πάρουμε τον επιθυμητό βαθμό (σάκχαρα) σε σχέση με την οξύτητα και το pH.
Αυτά τα δύο στοιχεία μας δίνουν τον δείκτη ωρίμανσης.
Αυτός ο δείκτης διαφέρει ανάλογα την ποικιλία του σταφυλιού , αλλά και από το κρασί που θέλουμε να φτιάξουμε.
Στο χημείο μας μπορείτε να έχετε τα στοιχεία αυτά για 1 έως και 3 δείγματα από τον ίδιο αμπελώνα, ώστε να αποφασίσετε πότε θα τρυγήσετε. Οι αναλύσεις αυτές περιλαμβάνονται στο κόστος της ολικής ανάλυσης του μούστου.
Το επόμενο που πρέπει να προσέξετε είναι ο κατάλληλος καθαρισμός των δοχείων και των εξαρτημάτων που θα χρησιμοποιηθούν.
Με αυτούς τους 2 παράγοντες έχουμε τα πρώτα βασικά στάδια για ένα καλό κρασί.
Προσοχή, όχι σάπια σταφύλια ! Προσοχή αν έχουν ραντίσει με εντομοκτόνα θα πρέπει να περάσει το ασφαλές διάστημα που δίνει η κάθε εταιρία και μετά να τρυγηθεί το σταφύλι, αλλιώς κινδυνεύουμε και από διακοπή ζύμωσης !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου